چطور بهترین آهنگساز زندگی خودت باشی!

نکاتی در خصوص انتخاب بهترین مشاغل

قرارداد کار قبلی‌ات تموم شده؟! هنوز کار و قرارداد جدیدی نداری؟! … خب، برای چند روز اول ، شرایط خیلی خوبیه!
خوش می‎گذره…!? واسه خودت تخت می‎خوابی، با رفقا میری بیرون و دور هم خوش می‎گذرونید… اصلاً کارهایی که قرار بوده قبلا انجام بدی و وقت نکرده بودی رو می‎تونی انجام بدی. تا اینجا همه چی عالی به نظر میرسه، ولی بعدش چی…! تازه از اینجا به بعد داستان شروع میشه. مسائل روزمره شروع میشه و متوجه پیامک‎های بانک میشی که خبر از ته کشیدن حسابت میده. دیگه وقتش رسیده که دوباره بیفتی رو غلتک.
میدونی… باید رزومتو یه برقی بندازی و یه نگاهی به سایت‎های کاریابی بندازی. جایی که بتونی فرصت‎های شغلی جدید رو حتی به صورت پاره‌وقت، پروژه‌ای یا حتی با انجام یک سفارش شروع کنی. من خودم به تازگی با یکیشون به اسم “الیت” آشنا شدم. شاید بد نباشه یه نگاهی بهش بندازی و ببینی از بین سفارش‎های ثبت شده کدومش قسمتته…!
زمانش رسیده که بری سراغ پروفایل کاریت. تو باید یه راهی پیدا کنی که پیشرفت برنامه‌هاتو مشخص کنه. به نظر میرسه خیلی کار داری… نه؟ ولی اصلا نگران نباش. اونقدرا هم که فکر میکنی سخت نیست. فقط یه ذره ساختار و راه و روش خاصی می‎خواد که باید یاد بگیری.
خیلی راحت بخوام بهت بگم، جستجوی تو برای داشتن یه قرارداد جدید به چند مرحله تقسیم می‎شه:

  • آماده شدن

قبل از اینکه بخوای یه قرارداد جدید ببندی، یه سری کارها هست که باید انجام بدی. شاید یه چیزهایی رو هم باید در نظر بگیری که قبلا بهش فکر نمی‎کردی.

  • فعالیت‎های روزانه

کارهایی که باید هر روز تو برنامه روزانه‌ات برای شکار یه قرارداد جدید و یه فرصت شغلی انجام بدی.

  • اهمیت فعالیت‎های ویژه

کارهایی که باید برای قرارداد جدیدی که قبول کردی انجام بدی.

پس در ادامه این مطلب با هم تک تک این سه مورد رو بیشتر بررسی می‎کنیم. نگران نباش… قرار نیست همه کارهای لیست رو یه دفعه انجام بدی، این فقط یک نقطه برای شروع کار توست که بقیه‌اش بستگی به شرایط و خصوصیات فردی خودت داره.
روش‎هایی رو امتحان کن که قبلا امتحان نکردی، این کمکت میکنه که قراردادهایی رو پیدا کنی یا شاید یه کار فریلنسری رو. پس همونطور که گفتیم ما تو این مقاله در چند مرحله به تو کمک می‎کنیم که بی برو برگرد بهترین قراردادهای تا به امروزت رو شکار کنی.
اول از همه باید بگم که مهمترین چیزی که قبل از شروع یک کار باید انجام بدی فکر کردن درباره آینده‎ است، پس:

به آینده فکر کن?
THINK ABOUT THE FUTURE

تا حالا فکر کردی که شاید تو به یک برنامه شغلی نیاز داری؟ شاید برای بعضی‌ها برنامه شغلی مهم نباشه اما برای تو چی؟!!!. شاید دنبال یه قراردادی هستی که فقط بتونی باهاش قبض‌هات رو پرداخت کنی یا شایدم دنبال دست و پا کردن یک زندگی بهتر هستی… اگر تو یه آدم حرفه ای هستی لازمه اول به چیزهایی که برای پیشرفتت مهمه (توی مسیری که انتخاب کردی) فکر کنی. چیزهای زیادی برای فکر کردن هست. شاید مثلا شما باید به فکر مهارت‎ها و تجربه‎هایی که برای شروع یک کار جدید ضروریه و یا حتی نوع شرکت و کاری که دوست داری شروع‎ اش کنی باشی. باید اهداف و بازه‎های زمانی و این که آیا حالا دیگه آماده سرمایه گذاری روی خودت هستی یا نه رو مشخص کنی تا بتونی با طرف‎های قراردادت مذاکره خوبی رو داشته باشی.
برای راه‎اندازی یه کار جدید به عنوان پیمانکار شاید نیاز باشه تا به صورت خیلی دقیق و محاسبه شده زمان و هزینه‌های جاری رو محاسبه کنی تا بتونی مهارت‌های جدیدی رو توی یه بازه زمانی مشخص بدست بیاری. شاید یه جاهایی هم نیاز باشه تا با افراد متخصص صحبت کنی یا حتی کتاب بخونی و چند تا مقاله رو توی اینترنت زیر و رو کنی… بعد از این مرحله یکم صبر کن…!!! آره، یکم صبر کن و یکم زمان به خودت بده برای فکر کردن به کارهایی که تا اینجا انجام دادی.

نیازها، انگیزه ها و فرهنگ کاریت رو بشناس

واقعا از آهنگی که ساختی چی میخوای؟ به غیر از درآمد البته؟ ?

باید بتونی به این سوال جواب بدی که واقعا چی برات مهمه؟ داشتن مسئولیت بیشتر؟ خوردن یه وعده غذای مجانی توی محل کار؟ درآمد خیلی بالا؟ یا نزدیکی محل کارت به خونه؟…. واقعا چی برای تو از همه مهمتره؟ یا بهتر بگم توی کار چی بیشتر از همه تو رو جذبت می‎کنه؟ همه چیزهایی رو که فکر می‎کنی مهم هستن رو بنویس و اولویت‌هات رو مشخص کن. این یه سنگ محکیه که بهت کمک میکنه تا بهتر بتونی انتخاب کنی که چه کاری رو شروع کنی، چه سوالاتی رو تو مصاحبه‌ات بپرسی و همه چیزهایی که برای شروع یک کار جدید برات مهم هستن رو راجع بهش فکر کرده باشی…. خیلی زیاد شد! نه؟!! ?

حداقل درآمدی که انتظار داری و اون عددی که واقعا خوشحالت میکنه رو محاسبه کن?

درآمد میتونه یک موضوع احساسی باشه (مثل عشق)
Everything is َAbout Money

همیشه دو تا سوال اساسی هست که باید بهشون توجه کنی. اینکه چه قدر می‎خوای پول در بیاری و چه قدر نیاز داری؟ این دو تا سوال کاملاً با هم فرق میکنه و باید با دید باز و واقع بینانه به اونا جواب داد. در واقع همه چیز به اهداف بلند مدت تو بستگی داره. باید بدوووونـــــی می‎خوای با این فرصتی که در اختیارته چی کار کنی…؟؟؟؟؟!!!! منظورم عمرته ها!
یه نظریه علمی هست که میگه فرصت‎ها از بین نمیره بلکه از آدمی به آدم دیگه ای منتقل میشه!

و اما کلام آخر اینکه:

نمونه کار تهیه کن (هر چی که هست?)

نمونه کارها میتونن اشکال مختلفی داشته باشن. میتونه یک فایل ارائه ساده مثلا یک فایل PowerPoint باشه یا ساخت یک وبلاگ شخصی، یا نه، اصلاً یه سایت بزن از کارهایی که انجام دادی ‎عکس بگیر، فیلم بگیر و به قول خارجی‌ها یه چیز استایلیش و شیک آماده کن.

البته که شکار قرارداد های خوب هم کلی هزینه داره…. بلهههه?
که شامل صرف زمان و انجام مصاحبه‌های گاهاً طولانی، رفت و آمد تو ترافیک و این آلودگی هوا، تازه بعدش هم هزینه تلفن و …. رو که دیگه نگو اما با ” الیت” میتونی از شر همه اینا راحت بشی یه جورایی.

و اما واقعا کلام آخر اینکه:

  • اگه رفتی مصاحبه از قبل تمرین کن
  • مصاحبه تلفنی خیلی مهمه… این اصلا یک علم خاصیه (بعدا براتون میگم)
  • فراتر از تفکر و انتظاراتت فکر کن (GO BIG OR GO HOME)